MOSKEE ALRIDAA

VRIJDAGPREEK

Vrijdagpreek 5 augustus 2016


VRIJDAGPREEK  5/08/2016  DE BLIK NEERSLAAN

Salaam Aleykoum, Assalatu was alaam ala rasulillah(SAW)

Audhubillah Minashajtani Arrajiem - Bismillah Arrahmaan Arrahiem

Beste broeders en zusters, de preek van heden is een vervolg op de twee vorige preken die gingen over de zomervakantie en de schaamte.Deze preek handelt over hoe we moeten wegkijken van verboden zaken m.a.w; betekent dit dat je controle moet hebben over waar je naar kijkt.

In de Koran al kariem:staat .(Surah An Nur  vers 30)” zeg tegen de gelovigen om hun blikken neer te slaan en te waken over hun private delen dat is zuiverder voor hen

Qul lilmumineena yaghuddoo min absarihum wayahfathoo furoojahum thalika azka lahum inna Allaha khabeerun bima yasnaAAoona (30)

Kijken naar zaken die verboden zijn kan de eerste stap zijn naar een grote zonde waarin de gelovige kan terechtkomen.

Het behoort tot de plannen van Sjeitaan om ervoor te zorgen dat een gelovige zijn stappen volgt.

De duivel zal nooit zeggen van een zonde te plegen maar zal er wel voor zorgen dat je stap voor stap naar een zonde geleid wordt.

Door de blikken niet neer te slaan kan het al een eerste stap zijn om in een fout te vallen

Wij leven in een tijd waar de verleidingen zeer sterk zijn waar men ook  kijkt worden wij getroffen met beelden van schaars geklede en verleidelijke vrouwen(of mannen).

En één van de grootste beproevingen voor de man dat zijn de vrouwen. Onze profeet saw heeft ons hiertegen gewaarschuwd

 

Er werd een verhaal verteld over een diepgelovige Rabbijn van de Bani Isra’iel die leefde volgens de regels van ALLAH swt en iedereen vertrouwde hem.

Op een dag kwamen 3 broers bij hem die weg moesten om te gaan strijden en  die  een zus hadden. Zij vroegen aan de Rabbijn of hij over haar kon waken tijdens hun afwezigheid wat hij ook deed.

Sjeitaan had een plan om de rabbijn in zonde te doen vallen.

De vervloekte duivel zorgde ervoor dat de Rabbijn stap voor stap meer contact begon te hebben met de vrouw en het kwam zover dat ze betrekkingen hadden  waardoor de vrouw zwanger werd.

Om zijn fout te verbergen vermoordde de Rabbijn de vrouw.

Toen de broers terugkwamen van de strijd had  één van hen een droom waarin hij zag dat zijn zus vermoord was en werd de plaats aangewezen waar zij begraven was. De Rabbijn was de eerste die  verdacht werd en  ging al gauw over tot bekentenissen.

Toen zij de Rabbijn wilden  doden verscheen  de duivel voor de rabbijn en zei als je wil dat ik je help dan moet je voor mij knielen. De rabbijn deed dat waardoor hij in ongeloof viel, maar werd niettemin geëxecuteerd door de broers vermits de duivel enkel gelogen had tegen hem

Dus beste broeders en zusters let op wat je doet en waar je naar kijkt probeer niet in de val van de duivel te trappen door alles als onschuldig te beschouwen en dat naar het einde van de rit toe ervoor zorgt dat men in een probleem terechtkomt waar men zeer moeilijk kan uitgeraakt .

 

Moge ALLAH swt ons bijstaan om standvastig te blijven op zijn pad.

Ik vraag Allah SWT om vergiffeninis indien ik iets fout gezegd zou hebben..

Salaam Alaykoum wa Rahmatullahie wa Barrakatu