MOSKEE ALRIDAA

VRIJDAGPREEK

Vrijdagpreek 17 juni 2016


VRIJDAGPREEK  17/06/2016-DE DAGEN VAN DE RAMADAN VLIEGEN VOORBIJ

Salaam Aleykoum

Audhubillah Minashajtani Arrajiem

Bismillah Arrahmaan Arrahiem

Beste broeders en zusters, het is vandaag de 12 de dag van de maand ramadhaan. Gisteren waren wij de maand nog aan het verwelkomen en vandaag zijn wij al bijna in de helft.Als je even terugblikt op de voorbije dagen, zie je dan een verandering in je leven?

Is uw “godsvrees” sterker geworden? Heb je iets aan goede daden gedaan (ziekenbezoek, zakaat, quranrecitatie, enz…)Indien je merkt dat je de voorbije dagen tekort schoot in uw daden grijp dan uw kans om u te herpakken en om de komende dagen uw daden van aanbidding te vermeerderen.

1. Een herinnering naar ons allen toe ivm de controle van de tong en algemeen gedrag.  Het werd overgeleverd door de profeet saw dat als iemand zich niet kan controleren in zijn gedrag en zich slecht gedraagt en blijft roddelen over anderen dat zijn vasten niet meer is dan onthouding van eten en drinken waardoor alle beloningen hiervoor dus verloren gaan

2. Beste broeders en zusters, wij merken dat in de maand ramadhaan de moskeeën vol zijn wat alhamdoullillah zeer positief is. Maar vele mensen laten hun verplichte gebeden achterwege en volgen de tarawieh gebeden mee in de moskee . Doet men dat meer uit gewoonte of omdat iedereen dat ook doet? Let op uw intentie in alle vormen van aanbiddingen.

Men zou ervoor moeten zorgen dat de verplichte gebeden en andere vormen van aanbiddingen verbeterd worden tijdens deze prachtige maand.

Het gebed is zeer belangrijk en dat is ook het eerste waarover een dienaar zal ondervraagd worden op de dag des oordeels.

Weet dat er 3 soorten rivieren zijn in de hel voor diegene die niet correct met hun gebeden omgaan:

Ghay: Is de rivier dat bestemd is voor diegene die hun  gebeden samenvoegen  ( alle gebeden op het einde van de dag verrichten)

Ouail: : Is de rivier dat bestemd is voor diegene die hun gebeden uitstellen (zonder enige reden)

Sakar (vol met slangen en schorpioenen) :  Is de rivier dat bestemd is voor diegene die de gebeden niet verrichten 

Zo zien wij maar hoe belangrijk de gebeden zijn in ons dagdagelijks leven. Wij zouden hiervoor dus zorg moeten dragen m.a.w. men zou de gebeden moeten onderhouden op de best mogelijke manier.

Vb, door op tijd te bidden , de wassing correct te verrichten, gepaste kledij aandoen en vooral steeds proper zijn. Op dat moment staan we trouwens voor de “KONING DER KONINGEN”

Beste broeders en zusters laat ons allen ervoor zorgen dat wij onze vormen van aanbiddingen verbeteren  zodat wij zo dichter bij ALLAH swt komen en ook het nodige succes zullen bereiken in dit werelds leven als in het hiernamaals.

Moge ALLAH swt ons bijstaan om standvastig te blijven op zijn pad.

Ik vraag Allah SWT om vergiffeninis indien ik iets fout gezegd zou hebben.

Ik vraag Allah SWT onze vasten en onze gebeden te aanvaarden.

Salaam Alaykoum wa Rahmatullahie wa Barrakatu