MOSKEE ALRIDAA

BEKEERLINGEN

GOUDEN ADVIES AAN NIEUWE MOSLIMS 1


Gouden advies aan nieuwe moslims

1: Doe je uiterste best

“Hij die van mijn sunnah houdt, die houdt van mij, en hij die van mij houdt zal met mij zijn in het Paradijs.” 

Deze uitspraak is afkomstig van de profeet Muhammad  ï·º en behoeft weinig commentaar. De boodschap die we meegeven is dat men als nieuwe moslim het niet meteen gemakkelijk zal hebben om zijn gebeden allemaal te doen, of om ze juist te doen of binnen de voorziene tijd.

Als voorbeeld neem ik het gebed omdat dit frequent aanwezig is in het leven van de moslim.  Het gebed staat centraal in de dagelijkse aanbidding van Allah. Er komen een hele boel nieuwe zaken in je leven die je dagelijkse leven drastisch zullen veranderen. Het dagelijkse gebed, je eerste ramadaan en vele andere gebruiken zullen jou allemaal de nodige moeite kosten. Men dient alles aan te leren en ook nog eens correct toe te passen.

Vele nieuwe moslims beginnen dan te twijfelen en weten niet of ze iets goed doen, of ze het snel genoeg aanleren. Dit en andere vragen zullen zeker passeren in de beginfase. Wij raden dan ook aan van beide voetjes op de grond te houden. Blijf bij de basis en probeer je niet bezig te houden met dingen waar je nog niet klaar voor bent.

Laat je vooral nooit opjagen door andere broeders of zusters die het wel goed met je voorhebben maar vaak niet realistisch denken omdat ze tot de zogenaamde geboren moslims behoren en nooit zonder Islam hebben geleefd. Je hebt alle tijd zolang je maar iedere dag weer met dezelfde intentie start, doe zo goed mogelijk je best! Dit is het enige wat Allah van iedere dienaar verwacht. Allah weet perfect wat jij doet en wat jou capaciteiten zijn.

Vergelijk je nooit met je vrienden maar concentreer je op jezelf. Alleen Allah weet wat jij echt doet en wat in je hart is. Iedere persoon is uniek en de ene zal het wat gemakkelijker hebben met dit maar wat moeilijker met iets anders en de andere net tegenovergesteld. Werk aan je verplichte zaken en tracht je geloof te versterken door op zoek te gaan naar kennis over Allah en zijn profeet (vzmh).

Dus vooral niet panikeren en leg je zelf geen extra druk op. Er wordt niet van jou verwacht dat je vanaf het begin van je bekering iedere nacht om 4 uur opstaat om extra nachtgebeden te doen. Men vroeg mij een keer, ‘Hoe eet je een olifant?’ Ik wist het niet en hij zei, ‘hap na hap.’  Blijf gewoon oprecht en vraag Allah om het jou gemakkelijk te maken, de rest zal vanzelf volgen. Volhouden is de boodschap ! Lees geregeld Koran en koop een boek over het leven van de  profeet Muhammad  ï·º. Na een bepaalde tijd zal je een connectie beginnen te voelen tussen jou en Allah en ben je vertrokken voor een mooie lange reis insja Allah.

Met dank aan en toestemming van Farid Peeters 

Gepubliceerd websit 4newmoslims.be op 30 december 2014