MOSKEE ALRIDAA

BERICHTEN

BUURTFEEST 2016


Naar jaarlijkse gewoonte richtte Moskee Al Ridaa zijn Buurtfeest in .Dit  jaar was dat niet anders echter wel met een speciaal tintje namelijk de 10de verjaardag van de vereniging en moskee.

Aangezien het volgens de ons overgeleverde uitspraken van onze Geliefde Profeet Mohammed (vzmh) de plicht is van elke moslim om met zijn buren in een  goede verstandhouding te leven, was dit Buurtfeest dan ook een unieke gelegenheid dit kracht bij te zetten en werd heel buurt uitgenodigd deel te nemen aan deze festiviteiten

Buurtfeest 2016

Het was  in eerste instantie de bedoeling om bij een gratis hapje en drankje (welswaar niet alcoholisch) mekaar beter te leren kennen .Omdat er nog veel misverstanden en vooroordelen bestaan omtrent de Islam werd ,aan de geinteresseerden, een klein geleid bezoek aangeboden aan  onze gebedsruimte waarbij een kleine uitleg omtrent de riten en gewoonten van de “onbekende” moslimbuur gegeven werd.

Een externe Anachied groep zorgde voor de gepaste muzicale omlijsting terwijl de talloze vrijwilligers in de keukentent aan het afzien waren om al de aanwezigen op gepaste tijden te voorzien van succulente spijzen. Onze meester-koks hadden een verukkelijke vissoep en een lekkere paella valenciana klaargmaakt.Om nog maar te zwijgen van het heerlijke stoofvlees met frieten dat in no-time verdwenen als sneeuw voor de zon 

Het lijkt onngelofelijk maar naast de reeds eerder vernoemde spijzen werden gratis en voor niks nog spirelli bolognese, hamburgers,kippevleugels,broodjes met met kippe-en rundssaté aangeboden.

Al deze spijzen werden rijkelijk begoten met een eveneens gratis frisdrank, allez jongens hoe doen jullie dat! Of het nog niet genoeg was kregen alle aanwezigen op regelmatige tijstippen versgetzette muntthee aangeboden. Moge Allah al degeen die bijgedragen hebben tot het gratis geven van deze spijzen en dranken zegenen in dit leven en het Hiernamaals !

Taekwondo-demo 2016

De taekwondo-groep van onze jeugdcoach gaf een gretige demo weg van hun kunnen en vorderingen in de Taekwondo training , echt super! Menige planken moesten het ontgelden bij al dat aanstormend jeugdig geweld en de jeugdcaoch himself gaf nog een aparte demo ten beste super!

Een anachied groepje "van eigen kweek" (van moskee Al Ridaa) zorgde voor een entre-acte in de aanloop naar de kwis waarvan de hoofdprijs (een weekendje Ardennen) ging naar de zoon van Hamza(familienaam in het bezit van de redactie)

Allah (SWT) had deze dag gezegend met stralend weer en  onze dankbaarheid gaat in de eerste plaats naar Hem .Alle medewerkers verdienen een plaats in het Paradijs om deze dag tot zo een succes te laten geworden en ook onze dank aan de buren die het geduld opgebracht hebben te luisteren naar de talloze recitaties ,uitleg,uiteenzettingenen optredens. Dank U!

Onze dank gaat eveneens naar  Stadsmakers (het vroegere Opsinjoren), die ons al het nodige materiaal ter beschikking stelde.

Wij werden vereerd met het (kort) bezoek van Fons Duchateau OCMW-voorzitter, schepen van sociale zaken, wonen,diversiteit&inburgering en samenlevingsopbauw. Hij was zeer verheugd met het initiatief en voelde zich direct thuis in ons midden. Spijtig genoeg had hij andere familiale verplichtingen zoniet had hij de ganse middag gebleven zo enthousiast was hij.

Alhamdoellilah een zéér geslaagd Buurtfeest dat zeker nog aan het nazinderen is zowel bij de moskeegemeenschap als de buren, tot volgend jaar Incha Allah!